Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Tryckmetod och färger

Tryckmetod

Flexografi är en tryckmetod där man via klichéer överför färgen direkt till plastfilmen. För varje färg görs separata klichéer som monteras runt klichéhylsor i respektive färgverk. Det är de upphöjda partierna på klichéerna som är färgbärande.

Färger

Processfärger

Genom att trycka med CMYK-färgerna cyan, magenta, gul och svart kan man få till de flesta färger och behöver således bara använda sig av fyra färgverk i tryckpressen för att få till fina bildtryck.

PMS-färger

Är ett färgsystem som består av dekorfärger där varje färg har sitt eget nummer och/eller namn. Dessa färger, som finns återgivna i färgkataloger, blandas sedan ihop utifrån unika färgrecept med ett givet antal grundfärger. PMS-färger används ofta för tryck av logotyper eller andra varumärkesbetingade kulörer.

Vid tryckning på transparent plastfilm behöver man ofta lägga till vit färg som bas för att färgen ska synas korrekt.

Användningen av processfärgerna CMYK, och PMS-systemet enhetsberoende, d.v.s. den resulterande kulören kan variera beroende på omständigheter så som vilket material eller materialets tjocklek det trycks på. Därför är det alltid bra om man kan använda sig av en "likare", ett referenstryck av något slag, som tryckaren kan matcha färgen mot. Våra kunder är även alltid välkomna att komma hit vid tryckstart för att säkerställa att färgen blir så som kunden tänkt sig.

Vill du ha en offert?

Vill du ha en offert?

Vill du ha offert av oss?
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett förslag!

Kontakta mig

Prenumera på vårt nyhetsbrev!
Ja tack, jag vill inte gå miste om era erbjudanden och nyheter direkt till min e-postadress.